Cum vorbește scrisul despre tine

Să nu te miri dacă, la un interviu, angajatorul o să-ți dea să copiezi o poezie, deși tu te duci pentru un post în IT. Omul nu e nebun, doar a auzit de grafologie. Și o aplică pe tine!

Așadar, ești supus unui test cât se poate de serios. Scrii ceva de mână (că, na, trebuie să mai știm să facem și asta chiar dacă ne luăm notițe direct pe laptop/telefon), iar felul în care tu scrii îi spune grafologului (sau direct angajatorului, dacă are competențe) ce trăsături de personalitate și de comportament ai.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că mărimea literelor, înclinarea și forma lor, spațierea dintre linii și cuvinte sunt foarte importante în analiza caracterului unei persoane. Criteriile de care ei țin cont sunt numeroase, iar analiza poate merge mult în profunzime.

Dar, pentru a-ți satisface o curiozitate mică și superficială, e suficient să știi că:

scrisul lui Elvis Presley

Scrisul constant, cu litere de aceeași mărime, indică o minte metodică. Dacă mărimea literelor descrește, înseamnă că ești o persoană îndemânatică, chiar șireată. Din contră, dacă mărimea literelor crește, e un semn al sincerității persoanei.

Scrisul foarte mic indică o personalitate artistică. Oamenii cu acest tip de scris intră în detalii în orice fac. În general se specializează într-un singur domeniu. Au un singur scop în viață și nu își irosesc timpul sau energia în alte activități.

Scrisul mic indică un intelectual și o persoană educată, cu un simț ascuțit al observației. Acești oameni sunt meticuloși și metodici și se descurcă bine în viață.

Scrisul mediu. Aceasta este caracteristica persoanelor metodice și echilibrate cu o minte sănătoasă. Sunt mai potrivite în afaceri decât în acordarea unor servicii. Au capacitatea de a reține mai rapid și se pot descurca mai ușor, deși pot avea deficiențe educaționale.

Scrisul mare. Oamenii cu acest tip de scris au o minte activă, sunt afectuoși, de încredere și îi pot influența pe cei din jur. Foarte vorbăreți, dacă se concentrează mai mult asupra propriilor acțiuni, pot excela ușor.

Scris foarte mare. Acești oameni se simt importanți. Nu pot suporta criticile, de aceea au succes întotdeauna.

Dacă ești atent la spațiul pe care îl lași între litere și cuvinte, poți descoperi că:

scrisul lui Sigmund Freud

Spațierea mică (liniile sunt foarte apropiate una de alta și nu au spațiu între ele) arată o personalitate confuză, cu foarte multe gânduri îngrămădite în același timp în minte.

Spațierea normală. Aceste persoane nu se grăbesc niciodată. Sunt informali și clari în gândire și în comportamentul zilnic. Sunt echilibrați și corecți în afaceri.

Spațierea mare. Foarte multe personalități au acest tip de spațiere. Sunt metodici, grijulii și inteligenți. Sunt persoane cu un caracter puternic.

Scrisul cursiv. Când literele fiecărui cuvânt sunt legate între ele, oamenii sunt fermi, ies în evidență, clari și au o atitudine pozitivă. Lucrează într-un mod rafinat și sunt perfecționiști. Acest tip de scris este marca unui sceptic.

Scris spart. Aici, doar câteva litere sunt deconectate. Acest tip de scris indică abilitatea de a judeca caracterul uman. Scrisul lor pare ritmic și implică o gândire uniformă, cu mici sclipiri de inspirație. Este într-adevăr scrisul oamenilor inteligenți.

scrisul lui Jack Spintecătorul

Scris întrerupt. Aici toate literele sunt scrise separat. Acești oameni trăiesc în propriile iluzii și sunt foarte creativi. Sunt persoane iubitoare de artă și natură. Nu confunda acest tip de scris cu literele de tipar.

Scris mic și înghesuit. Când cuvintele sunt înghesuite, indică persoane extrem de expresive. Oamenii cu acest tip de scris sunt precauți în probleme privind banii, fac afaceri profitabile și sunt suspicioși.

Spațierea între cuvinte. Când literele sunt foarte depărtate, aparțin unei persoane care este expresivă, dar extravagantă. Exhibiționistă, este activă din punct de vedere social și dependentă de viața bună. Nu este stematică și este în mod normal risipitoare. Uită foarte ușor și trebuie să fie atentă în privința banilor.

Scrisul înclinat spre dreapta aparține oamenilor foarte activi sau grăbiți. Este specific celor care se gândesc mai mult la viitor.

scrisul lui Adolf Hitler

Literele drepte, neînclinate , indică , de cele mai multe ori, independență ori un mare nivel de autocontrol. În același timp, o persoană care scrie astfel tinde să fie rigidă sau metodică.

Scrierea spre stânga este interpretată ca o direcționare către trecut. În același timp, această orientare a literelor e specifică femeilor dar și oamenilor marcați de un dezechilibru în relația cu părinții. Literele înclinate spre stânga denotă emotivitate și rezervare.

Sunt tare curioasă pentru câți se potrivesc cele de mai sus. Coincidență sau nu, la mine s-a potrivit. Aștept și alte confirmări sau infirmări.

PS: Despre grafologie am aflat după ce am citit o carte, pe care o recomand. Se numește ”Jurnal”  și e scrisă de Chuck Palahniuk, cel care a scris și ”Fightclub”, roman ecranizat sub același faimos nume.

Înscrisul cu cerneală”, spunea cartea, ”este nemurirea improvizată a cuiva. Amprenta cuiva pentru eternitate. Viața cuiva de după moarte”.

Advertisements

One thought on “Cum vorbește scrisul despre tine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s